Gasthof De Kring – Poperinge

download

Een recent bezoekje aan het Hopmuseum te Poperinge en enkele degustaties in het aanpalend café die onze honger danig aanscherpten deden ons in restaurant/gasthof De Kring belanden.

download (1)

Vlakbij het Hopmuseum, hartje Poperinge, biedt dit gasthof een ruim restaurant, een café en mogelijkheid tot overnachting voor het geval de ‘degustaties’ ietwat uit de hand zouden lopen.

Het menu biedt zowel klassiekers, streekgerechten als gerechten met bier klaargemaakt.

Inrichting is nogal klassiek maar daarom niet oubollig en de bediening is vriendelijk en heel opmerkzaam.

P1130914

De lokale specialiteiten ontbreken uiteraard niet op het biermenu en ik geniet dan ook van een fenomenale Watou Tripel, een witblonde tripel met een perfect uitgebalanceerde smaak. De bierkaart is mooie gespekt met het volledige aanbod St-Bernardus bieren, het lokale hoppige Hommelbier en nog enkele anderen. Ook de wijnkaart oogt mooi maar die laat ik voor wat ze is.

Ik start met een lokale specialiteit, een terrine ‘de witte ranke’. Een rijke terrine van konijn en aromaten met St-Bernardus tripel bier geserveerd met zoetzuur garnituur. Heel lekker en combineert uiteraard perfect met mijn Watou tripel.

IMG_0248

Vervolgens krijg ik een royale portie gepaneerde en gebakken kalfszwezeriken met gestoofde spinazie, boschampignons en een truffelsaus. De zwezeriken zijn botermals en happen lekker weg. De truffelsaus is gelukkig genoeg eerder subtiel geparfumeerd zodat het niet overheerst. Hierbij krijg ik nog een bordje met heel krokant gebakken aardappeltjes.

P1130922

Naast mij verschijnt een moot gepocheerde kabeljauw om U tegen te zeggen. Deze ligt in een botersausje opgewerkt met St-Bernardus tripel, de St-Bernardus brouwerij ligt op een boogscheut hier vandaan, en krijgt gezelschap van een julienne van tuingroenten en gekookte aardappelen. Het geheel is lekker maar ietwat te weinig gekruid en komt niet helemaal tot zijn recht.

IMG_0251

Afsluiten doe ik met een andere lokale specialiteit, mazarinetaart. Een mierzoet warm taartje van brooddeeg met kaneel en overgoten met boter en siroop. Samen met een bolletje smeuïg vanilleijs vormt dit een hartig maar lekker dessert.

P1130924

Na dit alles kunnen ze mij naar buiten rollen en beginnen we aan ons retourtje home, een dikke 130km verder. Terugkomen doen we zeker als de kans zich voordoet, zo mogelijk op het mooie terras.

Gasthof De Kring, BurgemeesterBertenplein 7 8970 Poperinge Tel:057/333861

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s