Bronze Age – Hof ten Dormaal/Stillwater Artisanal

P1140297

Een Collaberation brew van de artisanale brouwers van Hof ten Dormaal uit Tildonk en de Amerikanen van Stillwater Artisanal ,gebrouwen in België.

Hof ten Dormaal is een zo goed als zelfvoorzienende brouwerij. Buiten de mout die ze nog binnen halen produceren ze hun eigen gerst(die ze dan door een buitenstaander laten mouten), hop en koolzaad die ze gebruiken als energiebron. Watervoorziening komt van grondwater.

Dit is een saison, een bier dat wel past bij deze landbouwer/brouwer.

P1140298

Oog: Met een stevige knal achter de kurk schenk ik een strogeel/blond en licht gesluierd bier in mijn glas. Een stevige en aanhoudende witte kraag met een heel felle opborrelende pareling in het glas.

P1140300

Neus: De geur is alleszins die van een Saison en zelfs redelijk aanwezig. Hoppig, floraal en de typische toetsen van de boerderij zijnde stro,hooi en beesten(yep!!). Er zit de nodige ‘funk’ in zoals de Amerikanen het zeggen.

P1140295

Mond:  Stevige bitter, droog en fruitig met ergens een lichte zoetigheid die ik niet kan plaatsen. Beetje wrange citruszeste met een aanwezige aciditeit. Niet echt volmondig, beetje waterig.

Etiket:  ingrediënten?? Niks, nougabollen!  Heel pover qua info maar wel een mooi artwork in de Stillwater stijl. Een beetje opzoekingswerk leert mij dat er naarst gerst ook rauwe spelt gebruikt werd in het brouwproces.

P1140296

ABV:  6%

Fles: Donkergroene0.375cl. Champagnefles, kurk en muselet

Een redelijk goede interpretatie van een Saison. Enkel die lichte zoetigheid die ik er in terug vind stoort wat maar voor de rest meer dan ok!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s