Delta – Brussels Beer Project

P1140172

Dit is een bier van het Brussels Beer Project. Twee Vrienden die het plan hebben opgevat om een bier en later een  brouwerij te lanceren in Brussel en België. Ze lieten 4 bieren brouwen bij de maatwerkbrouwerij Anders en lieten geheel volgens democratische regels het volk kiezen welke zou verkozen worden tot HET bier.

Een mooi project!

Deze Delta zou het moeten worden;

P1140171

Oog: Ongefilterd, blond-strogeel, romige kraag die goed aanhoudt, heel fijne pareling in het glas. Mooie compacte kleur in het glas.

Neus: Eerste geur was die van goed rijpe mango, banaan en een licht stro/hooi aroma. Er volgde een licht medicinaal geurtje dat ik niet meer opmerkte nadien. Sterk exotisch gehopt, best aangenaam maar als je goed de aroma’s opsnuift is het laatste wat je ruikt een achterliggende ‘sunstruck’ geur, kattenpis dus. Gelukkig haalt dit niet de bovenhand en krijg je voornamelijk een aangenaam exotisch parfum.

P1140173

Mond:  Heel Amerikaanse exotische hop met een sterk bitter einde, een beetje wrang en droog. Beetje citrus en pompelmoes maar vooral bitter. Dit drinkt lekker weg maar heeft niet echt een smaakevolutie, is niet volmondig en laat je een beetje op je honger zitten. De bittere smaak blijft wel hangen

Etiket: Het uniforme etiket van het project, deze in groen en met de naam Delta. Ondertekst luidt: ‘Smells like heaven, bitter as hell’. De nodige info over ABV, IBU,EBC en de gebruikte hopsoorten. Het definitieve etiket en de naam zou nog aangepast worden, dit etiket is alvast trendy vormgegeven en origineel.

P1140170

ABV: 6%

IBU: 45 doch lijkt bitterder te zijn

Laat ik eerst en vooral zeggen dat de sterk gehopte bieren zoals ze vandaag op de markt verschijnen niet iedereen zijn ding zijn. Naar Amerikaans voorbeeld wordt er dikwijls overvloedig veel hop(en dan vooral de exotisch smakende aroma- en bitterhop) toegevoegd. Ik hou wel van een goede en stevige IPA maar als je onze gewoon gehopte Belgische bieren gewend bent kan dit een aanslag zijn op je smaakpapillen.

Ik vind deze Delta zeker niet slecht. Zijn 6% alcoholgehalte maken hem een licht verteerbare IPA, zijn licht wrange bitterheid bljft echter nog een tijdje na het degusteren de cha-cha-cha dansen op je tong en gehemelte.

Dat dit bier is uitverkozen lijkt mij voor een groot deel te wijten aan het huidige succes van de IPA-stijl, eerder dan aan het bier zelf. Maar het volk heeft gekozen nietwaar? Ik heb de rest ook niet geproefd dus ‘So be it’.

Ondertussen heeft dit ambitieuze duo reeds een kleine 30.000€ kunnen ophalen via crowdfunding ter sponsoring van de definitieve launch. Voor een bijdrage van 140€ kan u participeren en krijgt u de rest van uw leven ieder jaar een dividend van 12 flesjes bier. Geen slechte return.  Hoewel ik niet geparticipeerd hebt krijgen ze mijn steun wel!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

5 gedachten over “Delta – Brussels Beer Project

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s