L’ensemble – De Dochter van De Korenaar

P1140128

De Dochter van De Korenaar. Ja, ik ben fan!!

Met deze volmout gerstewijn/barley wine/quadrupel (schrappen wat niet past) toont deze brouwerij maar weer eens zijn kunde.

Volmout dus geen toegevoegde suikers, de suikers worden volledig uit het gemaakte beslag gehaald. 480kg mout op 1000lt vloeistof, een enorme concentratie. Als gist gebruikt men zowel bier- als wijngist wat het allemaal nog complexer maakt.

P1140130

Oog: Amberkleurig met felle rode toetsen. Een beetje de kleur van rabarbermarmelade. Een crèmekleurige kraag met beperkte opbouw. Een heel actieve fijne pareling in het glas. Ongefilterd.

Neus: Diep fruitige tonen, druiven en zoetige kersen. Lekker moutig, beetje zurig. Veel rood fruit, besjes, braambessen,druiven, kersen en een ondertoon van caramel.

P1140129

Mond: Eerste smaak was licht metalig maar daar merkte ik nadien niets meer van. Alcohol is mooi verweven in het bier, haalt niet de bovenhand maar heeft wel een verwarmend effect. Mooie volle moutsmaak en caramel, zoete fruitige toetsen. Wat kenmerken van een lichtere rode wijn en een mooi hopbeet op het einde. Te serveren rond keldertemperatuur of lichtjes gekoeld, te koud sluit hij zich volledig af(zoals de meeste bieren).

P1140125

Etiket: Klassiek en herkenbaar Dochter van De Korenaar. Rond de flessenhals bevindt zich een smeltzegel met een kaartje met wat uitleg over het bier en een nogal beknopte ingredientenlijst.

P1140126

ABV: 13%, om rustig van te genieten.

Schol

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “L’ensemble – De Dochter van De Korenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s