Black Jack Porter – Left Hand Brewing Company

P1140165

De kiem voor de Left Hand Brewing Company uit Longmont, Colorado-US werd gezaaid in 1990 met een simpele thuisbrouwkit. Sinds die tijd is de groei expansief toegenomen tot een 50.000 barrels( een kleine 60.000Hl) vandaag en een ruim assortiment bieren waarvan vooral hun stout en milk stout hoog staan aangeschreven.

P1140169

Met deze Black Jack Porter hebben ze ook al medailles gewonnen.

Oog: Donkerbruin, zwart met een dieprode schijn als je het glas tegen het licht houdt. Crèmekleurige kraag die fors opbouwt maar weer redelijk snel verdwijnt tot een dun streepje. Een heel fijne actieve pareling in het glas.

Neus: Een heerlijke, bijna kamervullende geur van donkere chocolade samen met toetsen van espresso en hout. Klein snuifje vanille en flink wat pruimen op alcohol, type eau-de-vie. Best lekker allemaal.

P1140168

Mond: Wat mijn neus al aangaf zet zich voort. Donkere chocolade, geroosterde koffietoetsen en een flinke moutsmaak. Mild bitter einde. Echter vind ik het bier nogal dun/waterig qua mondgevoel, het mist body. Dit maakt het natuurlijk makkelijk drinkbaar met zijn alcoholgehalte van 6.8% maar ik heb toch liever wat ‘beet’ in mijn porter of stout.

P1140167

Etiket:  Het bekende logo met de linkerhand. Een leuk artwork en de nodige info over het bier.

P1140163

ABV: 6.8%

Een lekker geurende en smakende porter die echter wat body mist maar daardoor wel makkelijk drinkbaar is. Helemaal niet slecht maar er zijn vele andere en betere porters op de markt.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Black Jack Porter – Left Hand Brewing Company

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s