Benno – Stift Engelszell

P1140142

Stift Engelszell is het enige trappistenklooster in Oostenrijk en behoort sinds midden 2012 ook tot het rijtje kloosters met erkende trappistenbieren met hun donkere Gregorius en ook met deze ietwat uit de band springende Benno, gebrouwen met gebruik van honing.

Oog:  Een off-white romige, medium tot ruime kraag. Weinig  pareling in het glas. Een oranje/amberkleurig bier met een mooie gloed, heel mooie kleur.

P1140144

Neus: Een fijne geur van biscuit, licht fruitig en kruidig met hinten van koriander en curacao en wat honingzoetheid

Mond: Zoetige doch ook kruidige eerste aanzet, niet overdreven doorsmakend, subtiel. Eindigt ergens tussen zoet(niet plakkerig) en droog met een licht nabitterheid. Aangenaam doordrinkbaar en dorstlessend.

P1140145

Etiket: Klassiek, overwegend bruine tinten. Ingrediëntenlijst en Trappisten logo. De kroonkurk krijgt ook een vermelding, deze zal mooi staan in de collectie.

P1140143

ABV:  6.9%

Ik vind dit een aangename Trappist, verschillend van de andere door zijn karakter. Deze kan mij zeker bekoren!

Door het klooster zelf omschreven als een ‘Helles Dubbel’, een blonde dubbel maar het hangt ergens tussenin. Lijkt ietwat op een saison en heeft ook wat kenmerken hiervan.

Bij dubbel denken we gewoonlijk aan een donker bier maar dit is niet noodzakelijk zo. Dubbel verwijst meer naar de hoeveelheid gebruikte mout of sterkte van het bier, dubbel of alleszins meer dan een ‘enkel’en minder dan een tripel.

Hun Donkere Gregorius omschrijven ze dan weer als een donkere Tripel 😉

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Benno – Stift Engelszell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s