Tokyo – Brewdog

Brewdog Tokyo

Bombs away……………

Subtiel zijn de lads & lasses van Brewdog niet, dat is ondertussen wel algemeen geweten. De trashy punk esthetiek met een rechttoe rechtaan marketing strategie heeft hun in ieder geval geen windeieren gelegd. Een recente ‘crowdfunding’ bracht nog maar eens om en bij de 3 miljoen Pond in het laatje.

Ze brengen natuurlijk schitterende bieren op de markt waarbij ze het experiment niet schuwen. Zo ook bij deze Tokyo;

Brewdog Tokyo

Oog: Pekzwart met een roodbruine schijn wanneer je hem tegen het licht houdt. Een medium tot stevige kraag in lichtbruin die al redelijk snel weer verdwijnt tot een dun streepje.

Neus: Veel rijp rood fruit en koffietoetsen in de neus, een stevige zoetigheid samen met hoparoma’s

Mond: ‘Straffen toebak’ schiet mij te binnen bij de eerste slok. Niet dat het hoge alcoholgehalte mij parten speelt maar met zijn volle body en olieachtig mondgevoel is het zeker geen doordrinker. Een mondvol rijpe pruimen samen met het zoete van de gedroogde variant en rode bessen. Redelijk vineus ook met toetsen van hout. De alcohol is zeker aanwezig maar smelt aangenaam weg tussen de sterke smaken. Eindigt zoet doch met een goede hopbitter. Een overvloed van smaken, complex.

Brewdog Tokyo

Etiket: Brewdog stijl, een beetje hooghartig, overtuigd van hun eigen kunnen maar altijd leuk om te lezen.

‘It is all about moderation. Everything in moderation, including moderation itself. What logically follows is that you must, from time to time, have excess. This beer is for those times.’

ABV: 18,2%  Ja, dit word je wel gewaar na een ‘flesje’ van 33cl.

Een pracht van een Imperial Stout, heel complex en vraagt best wat aandacht bij het drinken/degusteren maar is niet te weerstaan als je er van houdt.

Er is een eerste batch van dit bier, toen met een lager alcoholgehalte van 12.5%, dat in eiken whisky vaten werd gelagerd gedurende 48 maanden genaamd Tokyo Rising Sun. Ook een klepper!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Tokyo – Brewdog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s