Shark Pants – De Struise Brouwers

P1140097

Een potige IPA gebrouwen door de Struise Brouwers in samenwerking met de Amerikaanse brouwers van 3floyds en opgedragen aan hun overleden medewerker Rich Sheppard. Live a ‘Rich’ life!

300IBU staat er op het etiket dus je weet wat er komt.

Oog: Donker amber, rood/oranje. Bouwt niet echt een stevige kraag op, slechts een medium streepje schuim in lichtbruin/beige. Weinig tot geen pareling in het glas

P1140099

Neus: Explosie van rijpe mango en ananas, heel exotisch hoppig, lichte caramel in de neus. Aroma bouwt na een tijdje af tot een grassige minder intense hopgeur, licht zurig.

Mond: Plat, weinig tot geen Co2 maar daarentegen wel rijk/vol in de mond, alsof je erop moet knabbelen. Fruitige hopbom met een onmiddelijke grassige en licht wrange bitter. De bittere smaak blijft lang nazinderen maar dat mag je verwachten met een IBU van 300 doch was dit niet onaangenaam.Smaak is evolutief, begint fruitig/zoetig gevolgd door een sterke hopbitter en een indringende hoppige nabitterheid.

P1140094P1140095

Etiket: Een gorilla met een haaienbroek? Ja, schreeuwerig maar het bier is nogal ‘in-your-face’ dus mag het etiket dat ook wel zijn.

ABV:9% maar niet echt prominent dus opletten geblazen

IBU:300, tja…….

Niet slecht maar de recent gedusteerde Elliot’s brew van de Struise brouwers en Extase van Dochter van de korenaar smaakten mij beter

Hop yours!!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Shark Pants – De Struise Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s