Hop Verdomme IPA – Bink

P1140091

Verdomme!! Ben ik nu even misleid……

Hop Verdomme roept dit bier naar mij wanneer ik het zie staan in de rekken. Als ik dan nog te weten kom dat de Kerkom brouwerij deze maakte voor de Amerikaanse markt was mijn interesse nog meer gewekt. Daar zijn ze toch wel het een en ander gewend qua IPA’s denk ik dan.

Maar nee….

Oog: Relatief helder amber/oranje, koperen schijn. Weinig pareling in het glas en een medium, witte kraag.

P1140092

Neus:Niet overdonderend, licht hoppig en wat pompelmoes. Een geur van tarwe,granen schiet mij ook te binnen. Niet echt een aangename neus vind ik.

Mond: Nogal dun, waterig mondgevoel.Moutig,beetje caramel, een hoppig bitter maar weinig meer. Nasmaak is ietwat wrang. Smaak zit niet echt goed, raakt kant noch wal. Geen overmatige hopsmaak en bitterheid, geen exotische hopsmaken. Nee, niet mijn ding.

Etiket: Euh, is dat Jezus op het etiket?? Dronk die geen wijn?

ABV: 7%

Een beetje een teleurstelling en ik kan mij niet echt voorstellen dat ze hier op zitten wachten in Amerika maar ja, ‘gebrouwen in België’ doet wonderen overzee.

Op het etiket staat dat deze brouwer uit Sint-Truiden 7 lokale hopvariëteiten heeft gebruikt maar dat word ik niet echt gewaar, iets minder maar een meer aromatische en expressieve hop had iets meer karakter kunnen geven.

Cheers

Belgian Beer Geek

2 gedachten over “Hop Verdomme IPA – Bink

 1. Hallo,
  Ik zie dat dit een wat oude post, maar ik wilde mijn gedachten over dit bier te uiten, en hopelijk geeft je reden om opnieuw te proeven. Ik vind dit bier hoog op mijn lijst van de Belgische hoge gehopt stijl, het heeft een groot helder nobele hop smaak, met tonen van peper en gouden vruchten, zoet gras en hooi, en dat lichte bubblegum smaak die je in sommige Duitse “helles “bieren. Ik wou dat ik wist dat de 7 hopsoorten gebruikt, zoals ik zou willen proberen om dit bier te klonen. Ik kan alleen maar veronderstellen sommige van hen zijn uitdager, Northern Brewer, Saaz, Goldings (?) Ik geniet echt van het saldo van de lage alfa-hop maar rijkelijke hoeveelheden. in de VS de brouwers hier de neiging om over gebruik maken van de dennen en hars bittere dingen, maar ook niet verzwakken het bier zo ver, dus het eindigt zoet en plakkerig en kan smaken als een munt (metaal). Het mondgevoel is niet dun, vooral in vergelijking met een andere belgische ipa zoals Smiske extra, dat vind ik prettig en lekker, maar een beetje dun en sprankelend. Giet in een stamde glas, en zorg ervoor dat u zwenk de droesem en giet ze ook! dit is het beste deel. een mooie boterachtige hoofd vormen, en er is een fatsoenlijk bedrag van kant in. de zoetheid van de mout is zeker niet dominant, en zoals de meeste Belgische bieren is verteerbaar. Ik ben een ervaren Belgische bierdrinker en ik altijd af waarom zoveel tarief dit bier slecht. het is niet het beste bier uit België, maar het kan zeker op te staan ​​in de buurt van de top. denk aan dit bier als een jonge Orval, waar het niet genoeg is om het erf smaken proeven heeft gerijpt. Wanneer u proeven Hop Verdomme nogmaals, ik hoop dat je het meer waarderen. smaakpapillen veranderen de hele tijd, en wat je als vorig jaar kan iets heel anders dan wat je nu wilt, toch?
  Wow dat is een grotere reactie dan ik oorspronkelijk van plan! dank je wel voor het bier blog! hoewel ik moet vertalen naar het Engels, het is geweldig!
  ook, mijn nieuwe favoriet is ’t Hofbrouwerijke bosprotter. Cheers!

  Like

  1. Hi Ryan,
   thanks for reacting and making the effort of doing it in Dutch, really appreciate it and I hope you won’t feel offended that I respond in English.
   When it comes to IPA’s i mainly look at the American beers and I really couldn’t compare it to this Hopverdomme which is nothing Iike a real IPA. But maybe you’re right and maybe I should give it another try.
   Cheers!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s