Jambe de Bois – Brasserie de la Senne

download

Brasserie de la Senne is een Brusselse brouwerij gelegen in Sint-Jans Molenbeek en timmert al sinds 2003 aan de weg en niet zonder succes. Hun bieren zijn immens populair en kennen een gretige afzet in het buitenland. De bieren die ze op de markt brengen zijn dan ook stuk voor stuk echte prijspaardjes. Een absolute aanrader om te ontdekken mocht u dit nog niet gedaan hebben.

Deze Jambe-de-bois is een tripel-stijl bier en de naam verwijst naar de Belgische soldaat Jean-Joseph Charlier die als soldaat bij Napoleon een been verloor tijdens de strijd en dit vervangen zag door een houten exemplaar. Een houten kop zal je alvast niet krijgen van dit lekkere bier.

P1140024

Oog: Sprankelend met een fijne pareling, troebel volblond met koperen schijn, stevige en romige witte  kraag.

Neus: Een overweldigende, goed gehopte geur die heel aanwezig is juist na het schenken met hinten van banaan, sinaas, citrus en gras. Het aroma bouwt wel snel af vond ik tot een grassige geur maar nog steeds met de typische bananengeur.

P1140026

Mond: Lekker bitter en fruitig, zoetige 2de aanzet, extra bittertje op het einde en redelijke droge afdronk. Mondje rijpe banaan.

Etiket: Super etiket zoals we gewend zijn van deze brouwerij. Modern, met enige humor en steeds in stripverhaal-stijl

P1140023

ABV: 8%

Een heel lekker bier van deze Brusselse brouwers, vol en smakelijk en kan heel goed zijn mannetje staan naast de klassieke tripel bieren of sterke blonde bieren. Laat die Duvel, Prior of Westmalle maar even in het rek staan en probeer dit eens!

P1140027

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s