Troubadour Westkust Black IPA – The Musketeers

Black IPA of vrij vertaald, zwart bleek bier. Klinkt tegenstrijdig en is het ook. Het is een beetje een spelen met genres en daar is niets mis mee.

Wat de musketiers hiermee willen bedoelen is dat ze hier een donkere IPA gemaakt hebben of een overmatig gehopte stout. De waarheid ligt ergens tussenin.

De benaming Westkust verwijst naar de origine van de gebruikte hop, enkel hop uit West-Vlaanderen werd gebruikt voor dit bier wat dit dan een volledig Belgisch bier maakt.

2013-08-31 22.08.02

Oog:  Stevige moussige crèmekleurige kraag die licht kleverig aan het glas blijft hangen. Het bier is donkerbruin en heeft een rode schijn, is dus zeker niet zwart.

Neus: De neus hangt ergens halverwege een IPA en stout maar lijkt geen van de 2 vol te omarmen. Aroma van geroosterde koffie met tonen van fruitige hop, licht exotisch. Een beetje mango en citroengras.

2013-08-31 22.07.34

Mond: Het hoppige is niet echt ‘a kick in the butt’ zoals je van een moderne IPA mag verwachten, het geroosterde stout-achtige is dan weer veel prominenter. De bitterheid lijkt mij meer een donkere mout bitterheid dan een hopbitterheid. Ik vind hem ook redelijk zoetig overkomen na de eerste aanzet om dan te eindigen met een niet onaardige bitterheid.

Etiket: Hopgroen in klassieke musketier stijl

2013-08-31 22.06.36

ABV: 9.2%, stevige jongen

IBU: 45

Weetje:  The Musketeers laten hun bieren brouwen bij de befaamde bierarchitecten van de proefbrouwerij.

Een twijfelaar qua genre. Zeker niet slecht maar ook niet uitzonderlijk. Even het etiket en de benaming vergeten, een grote slok bier nemen en er je eigen gedacht van maken.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s