Den Toogoloog – Middelkerke

Biercafé en resto Den Toogoloog in Middelkerke profileert zich als de bierspeciaalzaak aan de kust en dat zijn meer dan woorden genoeg om mij te overhalen om er eens te gaan eten.

P1130954

Met een 150-tal Belgische ambachtelijke bieren op fles permanent in voorraad en een 4-tal op tap heb je zeker mijn interesse en het grasduinen door het biermenu kan dan ook wat tijd in beslag nemen. Tripel, stout, trappist, geuze…alles staat ertussen en meestal van kleinere brouwerijen. Den Toogoloog is ook reeds meerdere jaren Orval ambassadeur dus de Orval liefhebber weet dat zijn kostbare amberkleurige hier goed behandeld wordt.

Kies een biertje uit of laat je bijstaan door het deskundig advies van Karin.

P1130952P1130953

Verwacht je niet aan culinair vuurwerk maar aan (h)eerlijke huisgemaakte gerechten en royale porties.

Starten deden we echter wat mij betreft op een valse noot. Het voorafje was een potje kip-curry, standaard warenhuis kwaliteit, en dit verbaasde mij. Als je een bierspeciaalzaak wenst te zijn kan je beter een stukje artisanale geperste kop of cervela geven in plaats van dit. Of een stukje abdijkaas. Alleszins iets dat zich beter laat combineren met het geserveerde gerstenat dan deze kip-curry. Bon, foutje, op naar beter.

P1130962

Ik koos voor de verse huisgemaakte garnaalkroketten als starter. 2 goed gevulde kroketten met een krokante korst, genoeg garnaaltjes in de vulling en lekker smakend naar garnalen. Het fruitgarnituur, meloen en aardbeien,  op het bord was weliswaar onnodig en zelfs ongepast. Garnaalkroketten vragen om een schijfje citroen en wat gefrituurde peterselie, meer niet!

Ik combineerde mijn kroketten met een Ara bier van De Dolle Brouwers, een blond bier, tripel stijl met een volle mediumzoete smaak en bittere afdronk. Heel lekker bier.

P1130956
Ara bier

Aan de overkant kwam een mooie portie scampi met lookboter, pefect klaargemaakt maar weer met hetzelfde fruitgarnituur. Het zal iets van de kust zijn zeker?

P1130963

Daarna kreeg ik een flinke mixed grill voor mijn neus met diverse stukken vlees. Simpel maar smaakvol. Hierbij koos ik voor een Saison de Caseaux, een bier dat ik nog niet kende. Het is een saison gebrouwen met gebruik van vlierbloesem wat deze pittige saison een dosis frisse fruitigheid meegaf. Niet slecht maar mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar een drogere saison.

P1130965
Saison de Cazeau

Mijn disgenoot kreeg een ‘varkens peuzeling’ voor zijn neus, een flink uit de kluiten gewassen, smakelijke en sappige varkenskotelet die hij niet helemaal kreeg weggewerkt. Het geserveerde oerbier van De Dolle Brouwers daarentegen….

P1130958
La Trappe blond

Naast mij een huisgemaakt vispannetje dat omschreven werd als heel smaakvol maar stevig.

U leest het al, best met honger aan tafel aanschuiven of de eetlust met een fris pintje aanscherpen.

Het was, op een paar foutjes na, een heel aangename ervaring voor mij  en vooral de mooie bierkaart blijft mij bij samen met de behulpzaamheid van de bazin Karin. Als bierliefhebber ben je hier op zijn plaats en vermits de caravan van mijn schoonouders op een goede kilometer van dit restaurant ligt gaan ze mij hier nog zien 😉

Op aanvraag kan je hier ook samengestelde biermanden bekomen.

Den Toogoloog – Kerkstraat 7 – 8430 Middelkerke – Tel: 059/315313 – info@dentoogoloog.be

Cheers,

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Den Toogoloog – Middelkerke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s