Extase – Dochter van De Korenaar

2013-08-28 18.46.35

Extase! U weet nog voor u ook maar iets gedronken heeft al in welke staat u zich zal bevinden na consumptie van dit gerstenat. In (H)opperste extase! Althans zo impliceert het etiket.

Mag uiteraard met een flinke snuif hop genomen worden want smaken verschillen nu eenmaal maar dat je je aan een hopbom mag verwachten is wel duidelijk.

Gebrouwen met 14 verschillende hopsoorten, zowel Europese als Amerikaanse, toegevoegd in diverse stadia van het brouwproces door middel van mashhopping, first wort hopping, late wort hopping and 2 maal dry-hopping.Hopintensiteit verzekerd!

Deze Extase van De Dochter van De Korenaar heeft recent nog de consumententrofee gewonnen op het Zythos bierfestival.

2013-08-28 18.41.40

Oog: Schenkt een mooie fel oranje amberkleur met een stevig romig schuim. Schuim is redelijk stabiel en wit/crème kleurig. Heel lichte en fijne pareling in het glas. Oppassen met de nogal grote brokken gistrestant, flink bodempje in de fles laten bij het schenken of je krijgt een praliné kleurig bier. Niets houd je tegen van hem bij te schenken natuurlijk.

Neus: Indringende en super intense hopgeur met een vleugje caramout, ietwat gerookt/geroosterd. Harsig in de neus, pijnboom, vers gemaaid gras en ook roze pompelmoes.

2013-08-28 18.39.49

Smaak: Een aanval op je smaakpapillen. De hopsmaak en bitterheid is zo intens dat hij je hele smakenpalet overneemt. Er zit een kleine zoetigheid in maar de bitterheid overheerst zodanig dat deze onmiddelijk verdwijnt tot niets. Ik neem een flinke dosis jonge citrus en roze pompelmoes waar.

Etiket: Bijna de kleur van het bier zelf. Het uit de band springend logo verwijst naar het ‘ongewone’ bier. Voor de rest redelijk sober, karige info over het bier zelf.

2013-08-28 18.41.33

ABV: 8,5%

IBU; 100 en dat valt nog redelijk mee…..

Ja,ja niet slecht maar de grote hopbitterheid sluit alles een beetje af. Wat je ruikt is heel intens en exotisch aangenaam maar eens je eerste slok genomen domineert de hopbitterheid van begin tot eind. Voer voor echter ‘Hopheads’.

Zeker niet slecht en opzet geslaagd wat de hoppyness betreft.
Geen hopliefhebber? Vraag een straat- contactverbod aan…..

Tip: begin je bieravond hier niet mee! Dit bier overheerst alle andere bieren dat u hierna nog zal drinken maar dat is misschien niet noodzakelijk slecht!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Extase – Dochter van De Korenaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s