Geuze Mariage Parfait 2009 – Boon

Photo 23-08-13 16 23 33 (1)

Brouwerij Boon is wel bekend onder de Geuze liefhebbers in België en zelfs ver daarbuiten.Zijn constante kwaliteit en meesterlijke blends getuigen van waar vakmanschap. Dankzij het partnerschap en de investering van Palm staat de tijd hier ook niet stil getuige de nieuwe brouwzaal die sinds voorjaar 2013 wordt gebruikt. Deze nieuwe brouwzaal zorgt voor een capaciteitstoename van 150%. Dit was nodig om aan de steeds toenemende vraag te kunnen voldoen, ook uit het buitenland. Zure bieren zijn terug enorm populair, zeker in de US.

And now for some beer:

Photo 23-08-13 16 24 59

Oog: Het bier heeft een felle pareling met medium bellen en bouwt een mooie witte kraag op die redelijk stabiel is. Goudblond bier met een licht koperen schijn.

Photo 23-08-13 16 23 40

Neus: Typische geuze ‘puttekesneus’ maar minder prominent dan sommige andere geuzes, licht zwavelig. Fruitige neus van druiven,appel en een beetje citrus samen met een houten accent en wat vanille-achtig aroma.

Smaak: Mooi in balans, licht zurig maar niet te uitgesproken en met een zachte bitter. Hout, frisse groene appel. Droge afdronk, zurige nasmaak. Appetijt opwekkend, mooi prikkelend in de mond.

Photo 23-08-13 16 25 24

Etiket: Sober etiket met een zekere serieux, authentiek. Vermelding dat dit een door de E.G beschermd bier/benaming is!

ABV: 8%

Dit is een uitzonderlijk bier gemaakt van 95% lambiek van 3 jaar oud en 5% jonge lambiek om de hergisting op fles te activeren. Heel mooi in balans en heel aangenaam om te drinken.

Voor de niet-Geuze liefhebbers het proberen waard. Typische zure smaak is wel aanwezig maar is niet overdreven zoals bij sommige andere Geuzes, smaak is evenwichtig, geen scherpe kantjes.

Een waardig aperitiefbier. Geuze wordt vaak omschreven als de champagne onder de bieren en dit mogen ze mij altijd aanbieden als vervanger van champagne.

Weetje: Frank Boon heeft nog school gelopen in het Heilig Hart college van Wezembeek-Oppem/Tervuren en deelde daar de schoolbanken met mijn vader.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Geuze Mariage Parfait 2009 – Boon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s