Nog een bier van de brouwerij met de kabouter en ik bedoel niet Marcel Chouffe maar ‘den Urthel’.
Dit is een saison bier, een historisch seizoensbier door de boer in de winter gebrouwen om de landwerkers hun dorst te kunnen stillen tijdens de oogst in de zomer. Traditioneel licht in alcoholgehalte, verfrissend en gemakkelijk drinkbaar.
Oog: Mooie witgele/hoogblonde kleur, lichtjes troebel. Romige schuimkraag die blijft hangen en een heel fijne pareling in het glas als een champagne.
Neus: Een lichte citrusgeur samen met een hint van vers hooi. Er is een 20% tarwe gebruikt in het brouwen dus een witbierachtige geur.
Mond: Zachte bitter, licht gehopt. Gemakkelijk drinkbaar zonder meer, een dorstlesser. Ietwat droog op het einde.
Etiket: Weer diene kabouter…..Nee, ik ben geen fan van kabouters!
ABV: 6%
Met warm weer mag je me dit altijd geven in plaats van een standaard pils al blijft mijn voorkeur uitgaan naar de Saison Dupont wat betreft dit type bier.
Cheers
Kev – BelgianBeerGeek
I had this the other day and it was a bit past prime, a bit too oxidized. I’ll have to find some fresh to try as I’ve heard good things about this brewery
LikeLike
It was the brewery that was started by Hildegard Van Ostaden, I had some brewing lessons from her. She later sold it to Bavaria so it’s no longer an independent brewery. The Saison is a good beer, so is the rich Samaranth. The Hop-it is nothing special
LikeLike