Black Albert Batch ‘0’ – De Struise Brouwers

‘Treed dieper in de donkere krochten van de hel, dieper dan het zwartste plekje van je ziel aankan en neem deze duivelse nectar tot je. Laat zijn walmende duivelslucht je communiezieltje verbleken en zijn zwarte pek je vermaledijde aderen vullen om’….Hola!! Ik liet me even gaan bij het consumeren van dit duivels biertje. In goed gezelschap trouwens!

Photo 20-08-13 21 27 04

Een Russian Imperial Stout of een Royal Belgian Stout zoals De Struise Brouwers het zelf willen noemen, genaamd naar onze recent afgetreden koning Albert II. Ik denk niet dat onze koninklijke familie stout drinkers zijn maar dit is er eentje om van te genieten.

Oog: Pekzwart of pitch black in ‘tengels’. Stevige melkchocolade bruine kraag met grove bellen. Kraag bouwt mooi op, blijft ietwat hangen om dan te verdwijnen tot een fijn streepje.

SAMSUNG CSC

 

Neus: Begint floraal en gaat over naar een aroma van donkere chocolade, geroosterde koffiebonen en drop.

Mond: Volmondig en rijke smaken. Veel donkere bittere chocolade, gebrande/geroosterde koffiebonen, een nootachtige smaak en een dropperige nasmaak samen met een lichte hopbitterheid. De aanwezige alcohol zorgt voor een mooi verwarmend gevoel. Blijft lekker lang hangen in de mond. Redelijk pittig ook, wat specerijachtig, kaneel en peperkoek denk ik dan.

SAMSUNG CSC

Etiket: Zwart en rood etiket met vermelding ‘Batch o’ wat waarschijnlijk verwijst dat dit gebrouwen is volgens hun eerste recept van deze stout. Ingrediëntenlijst en de opmerking dat dit een sterk bier is 😉 Afbeelding is ontworpen door een tatoeëerder.

Photo 20-08-13 21 25 28

ABV:   13%, een stevige jongen

Goede smaakvolle stout van de Struise Brouwers. Voer voor de liefhebbers.

Dit bier is blijkbaar eerst ontworpen voor de kroeg Ebenezer’s Pub in Maine,Verenigde Staten waar deze Black Albert uit de tapkraan stroomt samen met een 35-tal andere voornamelijk Belgische bieren.

SAMSUNG CSC

Music pairing?? Drink dit met op de achtergrond een plaatje van Immortal of Darkthrone op volumeknop 11 😉

Cheers – BelgianBeerGeek

4 gedachten over “Black Albert Batch ‘0’ – De Struise Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s