Elliot Brew – Struise Brouwers

image

Biertje van de Struise Brouwers. Hoewel, biertje…..deze brouwerij maakt niet zomaar biertjes.

Dit catalogeren ze zelf als een Imperial India Pale Ale, een over-the-top gehopt bier dus waarvan vooral de bittere kenmerken de bovenhand halen. De IBU, International Bittering Units, van dit bier is 216 en als men een bier vanaf 45IBU reeds als bitter beschouwt weet je aan wat je je kan verwachten.

Een eerdere versie van dit bier had 163IBU.

image

Oog: hazelnoot bruine, amber/oranje kleur. Goede romige kraag in gebroken wit. Weinig activiteit in het glas. Ongefilterd met gistdepot.

image

Neus: Eerste impressie is heel harsig en grassig, je kan zowaar de hopbitterheid ruiken samen met een flinke snuif caramel en kandijsuiker.

Mond: Een zoet fruitige aanzet die onmiddelijk overgaat in een stevige fruitige bitterheid die uitvloeit en blijft hangen. Impressie van pompelmoes, mango en citrus met een streepje caramel. Afdronk is heel bitter maar niet droog-bitter en blijft ook geruime tijd hangen.

image

Etiket: Kleurvol etiket dat de kleur van het bier volgt en info over de eerdere versies van dit bier. Ingrediëntenlijst en een omschrijving van wat je mag verwachten bij het degusteren van het bier.

ABV:  9%

IBU: 216

Heel smakelijk bier, fruitig en heel sterk gehopt maar toch nog mooi in balans. Door zijn hoge bitterheid misschien niet naar ieders smaak.

Top!!

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Een gedachte over “Elliot Brew – Struise Brouwers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s