Intense Red – 3 Fonteinen

Afkomst: België

Brouwerij 3 Fonteinen uit Beerzel is bekend om zijn lambiek en geuze en eigenaar/brouwer Armand Debelder is een van de voorvechters om het behoud van de authentieke lambiek en geuze.Ook deze oude kriek is een door de E.G. beschermde benaming.

Deze Intense red is een recent bier dat gelanceerd werd tijdens de toer de geuze2013. Het is een jonge lambiek waaraan verse krieken worden toegevoegd, 40% op de totale hoeveelheid. Deze krijgen dan ruim de tijd om hun smaak en aroma aan het bier af te geven.

Opgelet! Voor de zoete kriek liefhebbers onder u,ook wel eens Fristi-drinkers genoemd,dit is geen kriek zoals u hem kent. Dit bier is ongezoet en ondanks zijn hoge concentratie aan verse krieken smaakt dit eerder fris zurig dan zoet.

image

Oog: Donkerrode kleur,bijna bordeaux. Ik verkreeg een mooie roodroze kraag met fijne belletjes die snel weer verdween tot een fijn streepje. Fijne pareling in het glas.

Neus: mooie volle kriekengeur, zurig en fris.

Mond: krieken, krieken en krieken! Fris zurig en ietwat wrang, doet me denken aan verse nog niet helemaal rijpe krieken. Helemaal niet zoet maar lekker mondprikkelend. Eindigt droog.

image

Etiket: afbeelding van het hoofdingredient en kriekenrood als hoofdkleur.Ietwat modern logo voor een traditioneel bier. Goede poging maar het bijhorende gedichtje bekoort mij meer : ‘Als rood de kleur van de liefde is dan is de liefde waarmee we deze kriek gemaakt hebben zeer intens.De dieprode kleur en z’n roze schuim verraden de passie voor het brouwen. Als je na een lange strijd niet langer kan weerstaan aan de rode verleiding ontkurk hem dan met zachtheid , intense red heeft wel altijd wat kwaad in zich‘ Mooi!!!

ABV: 5%

Een heel geslaagd kriekenbier met een intense kriekensmaak, zijn naam is niet gelogen.

Cheers,

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s