Embrasse peated oak aged – De Dochter van De Korenaar

Fameus geval dit bier van brouwerij De Dochter van De Korenaar .Proeverij is van een tijdje terug en was meteen mijn introductie tot de op hout verder gerijpte speciaalbieren.

etiket

Bier wordt natuurlijk veel op hout gelagerd maar hier wordt een reeds bestaand bier verder gerijpt op specifieke vaten om de smaak juist dat extra iets mee te geven.

In dit geval werd gekozen voor vaten waar voordien sterk geturfde Whisky had ingezeten en kreeg het een rijping van 3 maand.

P1090281

Oog: Heel donker maar geeft een dieprode schijn wanneer je hem tegen het licht houdt. Forse crèmekleurige kraag met kleine belletjes, verdwijnt snel. Weinig tot geen pareling in het glas. Het bier blijft wel mooi aan het glas kleven.

Neus: Turf iemand? Volle turfgeur en impressies van hout.

Mond: Nog turf iemand? Die turf blijft sterk aanwezig samen met een houten accent, veel donker fruit, donkere chocolade en een licht zuur nasmaakje. Volmondig, alcohol is vrij prominent aanwezig. Smaak blijft geruime tijd hangen in de mond. De rijping op vaten heeft de kenmerken van whisky mooi doorgegeven aan het bier.

Etiket: Basic. Woordspeling met ‘a beer to embrace’. Fles komt in geschenkverpakking om te accentueren dat we hier met iets speciaals te maken hebben.

ABV: 9% – 10%

P1090280

Geen gemakkelijk bier,karaktervol is een goede omschrijving en voor de minder ervaren bierdrinker waarschijnlijk een zware brok om te verteren maar smaakvol is dit wel!

Om van te genieten op donkere winteravonden of eender wanneer uiteraard.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s