Xtreme kriek – Mort Subite

Afkomst: België

Mort Subite brengt verschillende brouwsels op de markt waaronder dit kriekenbier. De brouwerij is in handen van Alken-Maes, een van de grotere brouwers op de Belgische markt die op zijn beurt dan weer deel uitmaakt van de Heineken groep.

Als u van zoete drankjes houdt is dit uw ding, het mijne is het niet….Voor de Fristi-drinkers dus 😉

20130816-230716.jpg

Oog: Schenkt helderrood, grenadinerood met veel pareling in het glas en een ferme lichtroze kraag.

Neus: Zoetige geur van kersen, siroop.

Mond: Poepegaatjes! U kent ze wel, die leuke felrode snoepjes met een artificiële kersensmaak. Wel, iemand bij Mort Subite is erin geslaagd van hiervan een bier te maken.Heel zoet drankje, op het plakkerige af. De zoete smaak blijft lang hangen in de mond.

image

Etiket: Sumiere info. De vermelding ‘zeer fruitige kriekensmaak’ mag je gerust vervangen door ‘over-the-top zoete kriekensmaak’

ABV:   4,3%

image

Niet mijn ding maar veel mensen verkiezen een zoet kriekenbier boven een natuurlijker zuur.Er is niets verkeerd aan een gezoete kriek maar dit bier is er ietwat over, hun gewone kriek is veel aangenamer om te drinken.Hoewel dit bier nog lambiek heeft als basis staat het mijlenver af van een authentiek spontaan gegist brouwsel. Als je leest op de ingrediëntenlijst dat ze gebruik maken van slechts 10% verse krieken en vlierbessen en de uiteindelijk smaak voornamelijk bekomen door de toevoeging van smaakstoffen weet je het wel.
Verkrijgbaar in de frisdranken afdeling van uw lokale winkel.

Cheers

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s