Klein Verzet – Het Verzet – Brouwerij Boelens

Afkomst: België

Opgelet! Voor u verder leest moet ik opmerken dat dit een etiketbier is. Een etiketbier is een reeds bestaand bier dat in een ander jasje wordt gestoken op aanvraag van een vereniging of firma.

Dit ‘klein verzet’ verbergt onder zijn slim vorm gegeven etiket(zie het dubbele logo) eigenlijk een Waaslander van brouwerij Boelens en werd op aanvraag van ‘Het verzet’ aangemaakt. Dit voor hun festijn georganiseerd ter ere van ‘De ronde van Vlaanderen’ waar ze een 60-tal gasten trakteerden op 2 bieren, Klein verzet en Groot Verzet gecombineerd met de keukenkunsten van HotCuisinedePierre.

Er was nog wat overschot van het bier en aldus kwam er een bakje bij mij terecht.

Klein Verzet, mijn impressie:

Oog:  Schenkt met een ferme witte kraag die mooi aanhoudt.De kleur is troebel blond, licht oranje met een fijne pareling in het glas.Gistrestant bijgieten resulteert in een wolkerig effect.

2013-06-01 15.27.38

Neus: Exotische, licht peperige geur met noties van ananas en citrus. Aroma geeft ook wat indruk van gras en hars vrij.

P1130457

Mond: Een mondvol exotisch fruit-ananas&mango- en koriander met een aangename, blijvende nabitterheid en een beendroge afdronk. Volmondig gevoel, volle body ondanks het laag alcoholgehalte. Het bijgieten van het gistrestant gaf het bij mij een ietwat onaangename smaak dus oppassen hiermee.

ABV 5.5%

Etiket: Sober maar duidelijk vormgegeven. Dubbel logo, keer het etiket om en je hebt een ‘groot verzet’. Duidelijke verwijzing naar het wielerevenement.

Niet slecht, een goede doordrinker voor op een warme zomeravond.Aangenaam verfrissend, de droge afdronk doet naar meer verlangen en hij lijkt hoog in alcohol door zijn volle body maar is het niet.

2013-06-01 15.27.47

Cheers,

Kev – BelgianBeerGeek

2 gedachten over “Klein Verzet – Het Verzet – Brouwerij Boelens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s