Triporteur from heaven – B.O.M. Brewery

Triporteur from heaven is een blond, stevig gehopt bier van hoge gisting gebrouwen door brouwerij/mouterij B.O.M-Brewery. Het unieke aan deze brouwer is dat hij zijn mout nog zelf bakt.

2013-06-25 19.28.42

Het bierrecept zelf wordt ‘on site’ bedacht, het bier wordt  ‘off site’ gebrouwen bij een brouwerij waar ze hiervoor de ketels huren.

Het bier wordt gehopt met Styrian Golding, East Kent Golding en Cascade hop.

Oog:  Goudblond troebel, tegen het oranje aan met een forse witte kraag met medium bellen. Het bier heeft een mooie pareling in het glas.

Ik had een ‘gusher’, het bier spoot er nogal hevig uit bij het ontkronen dus best staand bewaren of anders even op rust laten komen voor het openen.

2013-06-25 19.28.59

Neus: Sterk aromatisch en fruitig/floraal door de gebruikte hoppen, licht biscuitgeur en citrus.

Mond:  Aangenaam pittig, licht bitter maar niet overdreven. Lichte zoete nasmaak, er wordt gebruik gemaakt van witte en donkere kandijsuiker in het brouwproces. Volmondig en goed doordrinkbaar. Nog eentje om van te genieten met warm weer!

Etiket: Het komisch en kleurrijke etiket verwijst naar de naam van het bier met een afbeelding van een driewielige bakfiets ofte triporteur. Deze werd vroeger gebruikt door kleine handelaars om hun bestellingen rond te brengen. Ook staat er een engel afgebeeld verwijzen naar ‘heaven’ in de naam vermoedelijke vanwege de blonde kleur van het bier. De tegenhanger van dit bier, Triporteur from hell heeft een duivel als afbeelding en heeft ook een donkere bierkleur.

2013-06-25 19.27.59

Dit is een mooi bier dat mij zeker weet te bekoren, fris en goed  gehopt.

Cheers,

Kev – BelgianBeerGeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s